Bir vesile ile Bosna Hersek’ten Ankara’ya gelmek için yola çıktım. Malum İstanbul aktarmalı geçmek gerekiyor. Uçak İstanbul’a indi ve Ankara uçağına geçtim. Yıl 2012. Uçağımız…
Yazıların kategorisi: “Memleket Meseleleri”
Yağız Türkler. Tabiri ilk kez Köstence’de İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Bey’den duymuştum. Başkanlarda yaygın olarak bulunan üç Türk topluluğu vardır. Birincisi Oğuz…
Bir Güney Amerika ülkesinde yapılan darbe üzerine CIA’nın Beyaz Saraya gönderdiği bir istihbarat raporunda şöyle yazıyormuş: “Diktatörün oğlu darbe yaptı. İşin en iyi tarafı fikirlerini…
Mescid-i Dırar yıkıldı. Ya kaybettirdiğimiz yıllarımız? Kaç sınava girdik çıktık… “Hayırlısı olsun”un dahi yaraladığı delikanlı gururumuz… Ertelediğimiz hayallerimiz… Atılan bu insanların girdiği sınavlar tekrar değerlendirilmeli……
Malum olduğu üzere yakın dönem tarihimizde Osmanlının hafızamızda kalan bir kitlesel tehciri bir de mübadelesi vardır. Birisi dedelerimiz savaş meydanlarında 8-10 yıl cephe cephe gezerlen…
Sayın Başbakan diyor ki “Hava kuvvetleri vurun emrimi iki saat geciktirdi.” Belli ki farklı ifadelerle aynı şeyi anlatan şu kural ihmal edilmiş: 1. Def-i mefâsid,…
“İhtilal oldu. İşin iyi yanı ihtilalciler fikirleri kendilerinin zannediyorlar.” (Bir Güney Amerika ülkesinden CİA’nın Amerikan Başkan’ına ilk raporu)
“Her dudakta aynı rezil şikayet: yaşanmaz bu memlekette! Neden? Efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu bu lağım kokusu mu? Hayır, onlar Türkiye’nin insanından şikayetçi. İnsanından…
Adam Arapça koyun anlamına gelen “ganem” kelimesinden başka bir şey bilmediği halde Arapça biliyorum diye geçiniyormuş. Bir mecliste biri sormuş – Kuzuya ne der Araplar?…
Cehd ‘içe yönelik, nefse, savunmaya yönelik bir davranıştır.’ gazv ‘dışa yönelik bir davranıştır.” O zaman Cihâd içe yönelik bir tehdidi bertaraf etmeye; gazâ ise dışa…